ew
Armator NorwegianCruise Line, innowator w branży światowych rejsów, w dniu dzisiejszym ogłosił, że statek NorwegianSpirit przejdzie kompleksowy remont w ramach programu NorwegianEdge®, który opracowano po to, by podkreślić zobowiązanie firmy do ciągłego podwyższania standardów w całej flocie.
Statek NorwegianSpirit zawinie do suchego doku w Marsylii (Francja) 2 stycznia 2020 roku, kiedy to rozpocznie się wart wiele milionów dolarów kompleksowy remont, w ramach którego zostanie odświeżony każdy szczegół na pokładzie. Powstanie 14 nowych lokali, dodatkowe kabiny, podwojona zostanie powierzchnia Mandara Spa. Dzięki nowemu obliczu, a także najnowszym ulepszeniom wdrożonym w całej flocie, doświadczenia gości przejdą na całkiem nowy poziom.
„W miarę wprowadzania do floty coraz bardziej innowacyjnych statków, takich jak Norwegian Encore, który zadebiutuje w przyszłym miesiącu, bardziej niż kiedykolwiek dotąd zależy nam na tym, by nasi goście mieli dostęp do pełnej gamy innowacji i atrakcji nawet na starszych statkach, takich jak NorwegianSpirit,” powiedział Kevin Bubolz, Dyrektor na Europę NorwegianCruise Line. „Wraz z naszą ekipą pracowników i utalentowanych architektów cieszymy się, że możemy zapewnić jeszcze bardziej intensywne doświadczenia na pokładzie NorwegianSpirit, statku, dzięki któremu wciąż będą powstawać piękne wspomnienia naszych gości z rejsów do najbardziej egzotycznych zakątków świata”.
Statek wypłynie z Marsylii z całkiem nowym obliczem. Na pokładzie znajdzie się jeszcze więcej atrakcji wprowadzonych z myślą o dorosłych gościach..
Zmiany obejmują wprowadzenie nowych lokali restauracyjnych. Pojawi się główna jadalnia Taste; całodobowa jadalnia The Local Bar and Grill; Garden Café; oraz lokale na świeżym powietrzu: Great Outdoors Bar i WavesPool Bar. Na pokładzie NorwegianSpirit zadebiutuje ekskluzywna restauracja Bliss Ultra Lounge i SpinnakerLounge, w których na gości czeka nawet palarnia cygar – HumidorCigarLounge.
Ponadto firma ogłasza wprowadzenie OndabyScarpetta na pokładzie NorwegianSpirit, dołączając do portfolio cenionych restauracji Scarpetta w Nowym Jorku i Hamptons, N.Y., Miami; Las Vegas; Filadelfii; Newport, R.I .; Londynie; i na pokładzie Norwegian Encore debiutującego w listopadzie. Nazwa Scarpetta pochodzi od włoskiego wyrażenia „fare la scarpetta”, co oznacza delektowanie się posiłkiem do ostatniego kęsa. Onda, po włosku „fala” nada restauracji morskiego charakteru. Potwierdzając zaangażowanie firmy w zapewnianie wysokiej jakości posiłkówgoście będą cieszyć się bogatymi smakami, z których znana jest nowoczesna włoska restauracja, w tym wybór pięknie przygotowanych owoców morza.
Rozbudowane Mandara Spa zajmie powierzchnię aż ponad 650 metrów kwadratowych, gdzie pojawi się strefa relaksacyjna z podgrzewanymi leżakami, nowym pomieszczeniem z jacuzzi oraz sauną parową i obiektami o przeznaczeniu terapeutycznym. Kolejną nowością będzie Pulse Fitness Center, w którym goście mogą kontynuować lub rozpocząć przygodę z fitnessem.
NorwegianSpirit opuści suchy dok w lutym 2020 roku, by zabrać kolejnych gości na rejsy do najbardziej lubianych miejsc na świecie. Zawinie aż do 10 nowych portów. Jako pierwszy statek w naszej flocie odwiedzi Bali (CelukanBawang), Dżakartę i Surabaję w Indonezji; Beppu, Kumamoto, Nagoję i Tokio w Japonii; stolicę Tajwanu, Tajpej (Keelung) oraz Rangun w Mjanmie.
Po dwóch trwających 20 dni egzotycznych rejsach: z Rzymu (Civitavecchia) do Grecji, Izraela, Egiptu i Abu Dhabi oraz z Dubaju na Seszele, Madagaskar i do Południowej Afryki, NorwegianSpirit wybierze się na kolejne trasy: z Singapuru do południowo-wschodniej Azji, Chin i Japonii, do Hong Kongu (Chiny) oraz do Tokio i Jokohamy w Japonii, a wszystko to do końca roku 2020.
Stena Futura przeszła ceremonię chrztu w Belfaście. Stena Connecta ukończona
Zwodowano największy na świecie statek do układania kabli
Świnoujście: zatopiony kuter wydobyty z dna Basenu Północnego. Służby podejrzewają celowe działanie
PRS sprawuje nadzór nad budową okrętu ratowniczego programu „Ratownik”
Chiny oddały do użytku gigantyczny statek do akwakultury. 12 gatunków ryb na jednostce
HD Hyundai jako pierwsza stocznia wyprodukował 5 tys. jednostek