mk
Dwudniowy "Targ Świąteczny" w Centrum Bankowo-Finansowym "Nowy Świat" dobiegł końca. Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej czynnie w nim uczestniczyło.
Największą popularnością cieszył się przepis na jesiotra na żytniej grzance z warzywami oraz rosół dashi na karpiu. Licznie przybyłych uczestników nie zniechęciła niska temperatura, ani niekorzystna aura. Na zgromadzonych czekały pyszne potrawy przygotowywane przez Tomasza Królikowskiego i Piotra Brusia oraz gorąca herbata.
W strefie zabaw każdy mógł własnoręcznie ozdobić świąteczne pierniki lub wykonać bombkę choinkową. Z atrakcji korzystali zarówno mali, jak i dorośli.
O świąteczny klimat zadbał Grzegorz Tyszkiewicz, który umilał czas śpiewając kolędy i szanty.
Stoisko Ministerstwa Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej zostało zorganizowane w ramach Programu Operacyjnego "Rybactwo i Morze" na lata 2014-2020.
Eksperci z PAN: jest bezdyskusyjne, że to człowiek poprzez emisję gazów cieplarnianych spowodował ocieplenie
Rusza akcja zarybiania i sprzątania Odry
Torqeedo chce produkować elementy do statków wykonane w 100% z recyklingu plastikowych odpadków wydobytych z oceanu
Marzec z rekordem temperatury oceanów – ponad 21 st. C
GIOŚ: przeprowadzono badania geofizyczne Morza Bałtyckiego na obszarze ponad 7 tys. km2
W rybach i owocach morza jest więcej PFAS niż by się wydawało