Rada Ministrów przyjęła we wtorek projekt dostosowujący polskie prawo do europejskich przepisów dotyczących szczegółowych wymagań związanych z transportem morskim płynnych olejów i tłuszczów. Zmiany mają na względzie zapewnienie bezpieczeństwa żywności.
Projekt nowelizacji ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia został przygotowany przez resort zdrowia w związku z koniecznością dostosowania prawa krajowego do unijnych regulacji.
Projekt określa szczegółowe wymagania związane z transportem morskim płynnych olejów i tłuszczów. Dotyczy to także wymagań higienicznych w odniesieniu do transportu morskiego surowego cukru (luzem).
"Zmiany mają na względzie zapewnienie bezpieczeństwa żywności" - napisano w komunikacie po posiedzeniu rządu.
Ustawa ma wejść w życie po 14 dniach od daty ogłoszenia.(
Konosament – wydanie ładunku na podstawie LOI
Idą zmiany w Porcie Gdynia. Demontaż Bühlera na Nabrzeżu Indyjskim
Zmiany w Chińsko-Polskim Towarzystwie Okrętowym S.A. "Chipolbrok"
Unimot przygotowuje dodatkową infrastrukturę importową dla LPG
W Baltimore otwarto trzecią, tymczasową trasę w pobliżu zniszczonego mostu
MI przygotuje projekt rozporządzenia ws. planu zagospodarowania przestrzennego wód portu morskiego w Dziwnowie