• <

Wynik wyszukiwania - "przetwórstwo" - Wiadomości

Branża przetwórstwa ryb: decyzja Europarlamentu ws. łososi budzi poważne obawy

Unijne przepisy wprowadzające limit czasowy w procesie tzw. usztywniania (stiffeningu) w przetwórstwie łososi budzi poważne obawy branży - przekazało w piątek Polskie Stowarzyszenie Przetwórców Ryb. Według danych organizacji w Polsce przerabia się rocznie 240 tysięcy ton norweskiego łososia o wartości 1,4 miliarda euro.
13.04.2024

Pirs Sp. z o.o.

Przetwórstwo, porcjowanie i zamrażanie ryb.
Ryby bałtyckie i słodkowodne Ryby dalekomorskie i oceaniczne,dorsz,łosoś,śledż,ryby morskie,ryby,przetwórstwo dorsza,porcjowanie ryb,zamrażanie ryb,przetwórstwo ryb Usługi przetwórstwa

Polskie Stowarzyszenie Przetwórców Ryb

Ogólnopolska organizacją skupiająca firmy związane z branżą przetwórstwa ryb.
promocja ryb,przetwórstwo ryb,przetwory rybne,stowarzyszenie,ryby

BALT-RYB J.Chlebiński

Sprzedaż i przetwórstwo ryb morskich
przetwórstwo ryb,sprzedaż ryb,obrót rybami,ryby morskie,Pstrąg Tołpyga Karp Amur Leszcz Płoć Flądra Dorsz Śledź Węgorzyca

Rybhand Sp.J.

Przetwory z ryb pelagicznych; głównie makreli i śledzia.
ryby mrożone,ryby wędzone,ryby solone,ryby marynowane,przetwórstwo ryb,makrela,śledź,

Proryb Przetwórstwo Ryb Sp. z o.o.

przetwórstwo ryb,wedzenie ryb,ryby wędzone,garmaż ryb,ryby solone,sałatki rybne

ALMAR Sp. z o.o.

łosoś,łosos norweski,przetwórstwo łososia

SEKO S.A.

przetwórstwo rybne,konserwy rybne,potrawy rybny,ryby

Koga Maris Sp. z o.o.

ryby świeże,ryby mrożone,kutry hel,szproty,śledzie,dorsze,przetwórstwo rybne,połowy ryb,port rybacki,koga maris,koga-maris,anchovis helskie,filety śledziowe,szprot bałtycki,śledź bałtycki,ryby bałtyckie

DOS Sp. zo.o. Przetwórstwo Rybne

Konserwy i przetwory rybne
konserwy rybne,przetwory rybne,dos,ryby,DOS ryby,DOS,przetwórstwo rybne,

Morpol S.A.

Morpol is the world leader in smoked salmon
łosoś,przetwórstwo łososia,łosoś wędzony,łosoś marynowany,łosoś świeży,łosoś mrożony

Polarica

ryby,przetwórstwo rybne,ryby na tackach,marynaty olejowe,

Przetwórstwo Rybne ŁOSOŚ Sp. z o.o.

Czołowy producent konserw rybnych w Polsce.
ryby,konserwy rybne,konserwy z makreli,konserwy ze szprota,konserwy z łososia,łosoś,pirat,posejdon xxl,przetwórstwo ryb,producent konserw rybnych

Gospodarka Morska Sp. z o.o. - portal GospodarkaMorska.pl

Twój portal morski
portal morski,vortal morski,wortal morski,serwis morski,katalog morski,katalog firm morskich,giełda morska,informator morski,przegląd morski,media morskie,newsletter morski,mailing morski,wydarzenia morskie,artykuły morskie,publikacje morskie,opracowania morskie,wyszukiwarka morska,wiadomości morskie,analizy morskie,kalendarium morskie,imprezy morskie,ewenty morskie,przetargi morskie,sympozja morskie,konferencje morskie,zjazdy morskie,targi morskie,wystawy morskie,prezentacje morskie,reklamy morskie,reklama morska,marketing morski,literatura morska,edukacja morska,latarnie morskie,latarnia morska,transport morski,spedycja morska,logistyka morska,kontenery morskie,porty morskie,terminale morskie,szkoły morskie,kursy morskie,szkolenia morskie,przemysł rybny,przetwórstwo rybne,ceryfikaty morskie,rzeczoznawstwo morskie,ubezpieczenia morskie,doradztwo morskie,crewing,praca na morzu,budownictwo morskie,przemysł morski,przemysł stoczniowy,przemysł jachtowy,przemysł offshore,żegl

MORFISH Sp. z o.o.

Przetwórstwo i konfekcjonowanie ryb i przetworów rybnych.
ryby,przetwory rybne,mrożonki,przetwórstwo rybne,

Zakład Hodowli Pstrąga w ZAPORZE - MYLOF Spółka z o.o.

hodowla pstrąga,pstrąg,kawior z pstrąga,garmaż z pstrąga,pasta z pstrąga,przetwórstwo ryb,sprzedaż pstrąga

Rekin

ryby mrożone,ryby wędzone,ryby solone,ryby marynowane,przetwórstwo rybne,

Przetwórstwo Ryb-Warzyw Piątek S.J.

przetwórstwo rybne,ryby w sosach,marynaty octowe

ELMAR Lesiuk S.J.

ryby wędzone,przetwórstwo ryb,ryby morskie,ryby,śledzie,ryby solone,ryby mrożone,owoce morza,ryby świeże,przetwory rybne,tusze ryb morskich,filety rybne,hurt ryby

KOVIAN-GROUP SP Z.O.O

przetwórstwo rybne,export ryb,

Atlantic PPHU Sebastian Grabowski

Produkcja ryb,Ryby świeże,Przetwórstwo ryb,Ryby mrożone,Ryby wędzone,Transport ryb

Ternaeben-PL Sp. z .o.o.

Oferujemy najwyższej jakości ryby wędzone.
PSTRĄGI,WĘGORZE,ŁOSOŚ,RYBY WĘDZONE,PRZETWÓRSTWO RYB,PSTRĄG

Baltimer Sp.z o.o.

przetwórstwo rybne,filetowanie,dorsz,okoń

Suempol Sp.z o.o.

przetwórstwo ryb,łosoś norweski,łosoś,ryby hurt

Morski Instytut Rybacki - Państwowy Instytut Badawczy

Akwarium Gdyńskie,badania,Bałtyk,biologia,chemia,ekologia,ekonomika rybacka,ekspertyzy,MIR,nauka,oceanografia,polityka,połowy,projekty badawcze,przetwórstwo rybne,R/V Baltica,rybacy,rybactwo,rybak,rybołówstwo,ryby,statek,technologia,PIB

Pierwsza po brexicie dostawa ryb z Wielkiej Brytanii do Portu Gdańsk

Przetwórstwo rybne w Polsce to jeden z najbardziej rozwiniętych, a zarazem szybko rosnących sektorów branży spożywczej. Nasz kraj jest coraz częściej obieranym punktem przez zagranicznych przewoźników, ze względu na dynamicznie rosnące lokalne rynki konsumenckie i produkcyjne. Do portu w Gdańsku zawinął właśnie pierwszy po brexicie  chłodnicowiec z rybami z Wielkiej Brytanii.
27.01.2021

Targi POLFISH w Gdańsku: Przetwórstwo ryb w Polsce dynamicznie się rozwija

Przetwórstwo ryb w Polsce dynamicznie się rozwija. Szacuje się, że na koniec 2018 r. wartość produkcji osiągnęła 12,2 mld złotych – wynika z danych Polskiego Stowarzyszenia Przetwórców Ryb, największej ogólnopolskiej organizacji skupiającej firmy związane z branżą przetwórstwa ryb. Obecny na targach POLFISH, które w środę rozpoczęły się w Gdańsku, prezes tego stowarzyszenia, Jan Safader, podkreślił, że polski przemysł rybny jest ambitny.
30.05.2019

Polacy jedzą za mało ryb. Wolą mięso i boją się ości

Konsumpcja ryb w Polsce jest na stosunkowo niskim poziomie. Cały czas mówimy mniej więcej o 12-13 kg spożywanych ryb – powiedział w rozmowie z portalem GospodarkaMorska.pl na Kongresie Rybnym, który w piątek zakończył się w Sopocie, Grzegorz Mech z GfK Polonia. Tymczasem średnia europejska to 22 kg, a światowa – 24 kg zjadanych ryb rocznie. To źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, białka, witamin i składników mineralnych, dlatego badania wskazują, że na naszych talerzach ryby powinny pojawiać się przynajmniej dwa razy w tygodniu.
16.04.2018

Dziękujemy za wysłane grafiki.