Zapisz się
na bezpłatny newsletter

Przetwórstwo rybne, przetwórstwo ryb, przetwory rybne, konserwy rybne, ryby mrożone, firmy rybne

A A

Udostępnij:

Facebook Twitter Google Email
powrót do listy

Suempol Sp.z o.o.

Adres: 17-100 Bielsk Podlaski,
ul. Białostocka 69A
telefon: (85) 730 60 24
e-mail: suempol@suempol.pl
www: www.suempol.pl
fax: (85) 730 60 26

o firmie:


Suempol powstał w 1989r., jako firma rodzinna w Bielsku Podlaskim. Jej założycielami są Urszula i Edward Siecińscy. Początkowo Firma zajmowała się przetwórstwem krewetek z Holandii i Belgii, które po uszlachetnieniu ponownie trafiały na tamtejsze rynki. Odbiorcą krewetek był m.in. belgijski Dwór Królewski. Suempol jest liderem i pionierem na rynku polskim oraz zajmuje jedno z czołowych miejsc w Europie.

PRODUKCJA

Produkcja w Suempolu odbywa się pod ścisłym nadzorem weterynaryjnym oraz w oparciu o system jakości Haccp. O wysokiej jakosci produktów świadczy również posiadany system jakości ISO 22000, 9001, IFS ( International Food Standard ), BRC, MSC. Wszystkie certyfikaty są świadectwem wysokiej jakości procesu technologicznego począwszy od selekcji surowca, poprzez kolejne etapy produkcji, na gotowym produkcie końcowym. Z roku na rok firma wykorzystuje do produkcji coraz większe ilości surowca. Obecnie jesteśmy w stanie przerobić ok. 25 000 ton surowca rocznie. Zwiększanie przerobu jest możliwe dzięki stałemu rozwojowi i unowocześnieniu produkcji. Suempol poszczycić się może własną sprawdzoną technologią oraz wykwalifikowaną kadrą czuwającą nad odpowiednią selekcją surowca i przebiegiem produkcji. Dzięki własnej firmie w Norwegii Suempol Norge surowiec używany do produkcji jest gwarantem najwyższej jakości. W 2008 roku oddano kolejną halę produkcyjną dofinansowaną częściowo z funduszy UE, w której zastosowano najnowsze rozwiązania w produkcji łososia. Własny park maszynowy gwarantuje nieprzerwany łańcuch chłodniczy produktów. Towar jest przez to zawsze tak świeży jak w dniu połowu, ponieważ transport i proces technologiczny odbywa się w ciągu 72 godzin od połowu. Surowce przerabiane w naszej firmie są dostarczane w formie świeżej na kostkach lodu i poddawane wstępnej kontroli. Następnie łosoś przechodzi przez kolejne etapy produkcji: filetowanie, trymowanie, pozbawianie ości i skóry, solenie, wielogodzinne dojrzewanie, suszenie i wędzenie. Uwędzone w bukowym dymie filety z najlepszego surowca Salmo salar Superior trafiają po inspekcji na halę krojenia, a następnie pakowania i komisjonowania. Każdy produkt otrzymuje dokładne dane i lot produkcyjny, co pozwala na dokładną jego identyfikację. Poprzez wprowadzony w naszej firmie system informatyczny jesteśmy w stanie monitorować jakość produktu, począwszy od selekcji surowca po produkt gotowy, który trafia do konsumenta.

W 2011 roku przewidziane jest oddanie kolejnej hali produkcyjnej, która znacznie wpłynie na zwiększenie wydajności. Oprócz hali powstanie budynek biurowo-socjalny, w którym też znajdować się będzie nowoczesne akredytowane laboratorium spełniające wszystkie standardy Unii Europejskiej.

Suempol gwarantuje najwyższą jakość produktu poprzez używanie wyłącznie naturalnych składników do produkcji. Wyroby sygnowane są znakiem Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii Z. Religi, Teraz Polska, Poznaj Dobrą Żywność. Wychodząc na przeciw potrzebom klientów ku ich oczekiwaniom stworzyliśmy linię klasy premium, łososia dzikiego sprowadzanego z Alaski, łososia irlandzkiego oraz gamę Kompozycji Smakowych.

słowa kluczowe:


przetwórstwo ryb,łosoś norweski, łosoś , ryby hurt

powrót do listy
gospodarkamorska.tv Facebook