\"DOS\" powstał w 1979 roku i od początku prowadzi działalność produkcyjną i handlową na wybrzeżu Bałtyku, w Łebie i w Lęborku.
Na przestrzeni lat z lokalnego producenta \"DOS\" rozwinął się w firmę o zasięgu ogólnopolskim jak i stał się jednym z wiodących eksporterów przetworów rybnych.
Aktualnie zakład w Łebie produkuje 2 mln. konserw rybnych miesięcznie, z surowca w większości ze świeżych dostaw z kutrów rybackich. Przetwórnia ta jest nowoczesnym zakładem na przestrzeni blisko 10 000 m2.
Aby wyjść na przeciw rosnącym wymaganiom i wyzwaniom rynku, planujemy rozbudowę zakładu i stale modernizujemy oraz doskonalimy procesy produkcyjne. Produkcja odbywa się w systemie kontroli jakości HACCP i dodatkowo jest nadzorowana przez lekarza weterynarii i służby jakości. Posiadamy również atesty na produkcję dla wojsk. Również z uwagi na nasze szerokie uprawnienia eksportowe produkcja podlega inspekcji właściwych służb zdrowia z Unii Europejskiej i z USA. Ostatnia inspekcja amerykańska odbyła się pod koniec 2002 roku i zakończyła się bardzo wysoką oceną zakładu. Niezależnie od tego cała załoga pracuje nad doskonaleniem wysokiej jakości wyrobów, rozwojem nowych receptur i technologii. Dzięki temu, oprócz szeregu nowych asortymentów konserw rybnych, wprowadzamy na rynek wyroby z ikry rybnej i towary mrożone.