Andrzej Duda podpisał nowelizację ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia – poinformowała w poniedziałek Kancelaria Prezydenta RP. Nowela dostosowuje polskie prawo do europejskich przepisów dotyczących transportu morskiego płynnych olejów i tłuszczów.
Jak wskazuje Kancelaria Prezydenta RP, nowelizacja wprowadza do ustawy zmiany redakcyjne.
Została ona przygotowana przez resort zdrowia w związku z koniecznością dostosowania prawa krajowego do unijnych regulacji.
Nowela określa szczegółowe wymagania związane z transportem morskim płynnych olejów i tłuszczów. Dotyczy to także wymagań higienicznych w odniesieniu do transportu morskiego surowego cukru (luzem).
CMA CGM i Bpifrance chcą dekarbonizować branżę morską we Francji. Tworzą fundusz o wartości 200 mln euro
SEA Europe: Czas na wspólną pracę na rzecz Europejskiej Strategii Przemysłu Morskiego
Warunki klimatyczne i zagrożenie tras morskich zmartwieniem Włochów. Chodzi o wzrost cen... kawy
Ukraińska agencja wskazała firmę, która zajmie się sprzedażą superjachtu zarekwirowanego rosyjskiemu oligarsze
Ciemne chmury nad Orlen Trading Switzerland. Utracone zaliczki dotyczyły ropy m.in. z Wenezueli
Władze USA decydują się na trzykrotne zwiększenia cła na stal i aluminium z Chin. Celem jest ochrona własnego rynku